SALATKA
Nowy smak dla nas, bardzo dobra salatka, ktora zadomowila sie juz na stale na moim stole. Zapraszam.
- biala kapusta (drobniutko poszatkowana)
- czerwona kapusta (moj dodatek, drobniutko poszatkowana)
- rucola
- grzybki (np.pieczarki)
- burak (ugotowany)
- zielona cebulka (pokrojona)
- oliva
- ocet winny
- ziarenka sezamu
- sproszkowana asafetyda (wzamian mozemy uzyc sproszkowany czosnek lub cebule)
- sol, pieprz
Grzyby dusimy delikatnie z dodatkiem sproszkowanej asafetydy, odstawiamy do ostygniecia. Przygotowujemy w miedzyczasie pozostale jarzyny, podajemy ulozone jedne na drugim w kolejnosci wg. przepisu, polewamy oliva zmieszana z octem, posypujemy ziarnami sezamu, przyprawiamy. Kali oreksi !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz