Wspaniala w smaku potrawa o niecodziennym smaku prosto z wyspy Corfou, ZAPRASZAM :)
W glebokkiej patelni delikatnie rumienimy cebule, dodajemy przyprawy a nastepnie koncentrat, gasimy winem. Po kilku minutach kladziemy ostroznie (lekko osolona) rybe, zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy pietruszke, sol i pieprz, jesli jest koniecznosc dolewamy troszeczke wody. Przykrywamy patelnie pokrywka i gotujemy potrawe na wolnym ogniu. Podajemy na piatelii, z frytkami lub ryzem, sos dekoracja talerza mozemy zmiksowac aby uzyskal weludynowy wyglad,
1 kg ryby naszego gustu
1 cebula pokrojona w drobna kostke
250g soku z pomidorow
1 lyzka koncentratu pomidorowego
pol lampki wina (jakiegokolwiek)
posiekana zielona pietruszka
lisc laurowy
gwiazda anyzu
3-4 ziarna ziela angielskiego
1 lyzka suszonej papryki (mozemy dodac nieco ostrej)
sol, pieprz
oliwa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz