Blyskawiczna do wykonania przekaska, smaczna i nietypowa. Zapraszam :)
Receptura jest bardzo dowolna dotyczy to ilosci skladnikow jak rowniez rodzaju, po prostu wybieramy to co lubimy i ile lubimy. podaje tutaj moj ulubiony smak.
Oczyszczamy pieczarki, urywamy ogonki oraz dla wygody kapelusze ukladamy w rzedzie obok siebie. Siekamy na drobno chudy boczek, ogonki pieczarek, cebule i piorko czosnku, nastepnie rumienimy kolejno na patelni z malenka iloscia olivy, solimy i pieprzymy do smaku. Nakladamy mix na odwrocone kapelusze, posypujemy listkami (posiekanymi lub nie) zielonej pietruszki, posypujemy bogato tartym serem i ukladamy w uprzednio wysmarowanym oliwa naczyniu ... tyle na temat! :) pieczemy okolo 15 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku do 170C. Podajemy z grzankami lub jako dodatek do glownego dania. Kali oreksi! :)
Receptura jest bardzo dowolna dotyczy to ilosci skladnikow jak rowniez rodzaju, po prostu wybieramy to co lubimy i ile lubimy. podaje tutaj moj ulubiony smak.
Oczyszczamy pieczarki, urywamy ogonki oraz dla wygody kapelusze ukladamy w rzedzie obok siebie. Siekamy na drobno chudy boczek, ogonki pieczarek, cebule i piorko czosnku, nastepnie rumienimy kolejno na patelni z malenka iloscia olivy, solimy i pieprzymy do smaku. Nakladamy mix na odwrocone kapelusze, posypujemy listkami (posiekanymi lub nie) zielonej pietruszki, posypujemy bogato tartym serem i ukladamy w uprzednio wysmarowanym oliwa naczyniu ... tyle na temat! :) pieczemy okolo 15 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku do 170C. Podajemy z grzankami lub jako dodatek do glownego dania. Kali oreksi! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz