poniedziałek, 30 września 2013

KURCZAK MIODOWO - MUSZTARDOWY

  Pyszniutkie  danie, bardzo latwe w przygotowaniu a co najwazniejsze - prawie blyskawiczne, plus salatka w pol godziny jestesmy po sprawe. Zapraszam :)
 

2 piersi kurczaka
5 - 6 lyzek musztardy
lyzka miodu
jedna zielona papryka
lampka bialego wina
sok z 2 cytryn
sol, pieprz, oregano
kostka rosolkowa
oliwa

Rumienimy na oliwie pokrojona papryke z pokrojonym na kawalki kurczakiem, gasimy winem, podduszamy jeszcze na 1 -2 minuty. Oddzielnie mieszamy musztarde z sokiem cytryny, sola, pieprzem i oregano, polewamy mieso. Dodajemy wody na tyle aby przykryla danie, dodajemy kostke rosolowa i miod. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu az stezeje sos do gestosci, ktora nam odpowiada. Doskonale pasuje podany z ryzem. SMACZNEGO :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz