Smaczne, zdrowie i bardzo latwe w wykonaniu - polecam ! :)
Oczyszczamy dokladnie rybki i ukladamy na blaszce.
W miseczce laczymy oliwe z czosnkiem, sokiem cytrynowym, oregano, rozmarynem, sola i pieprzem, mieszamy dokladnie i polewamy rybki. Pieczemy w srednio goracym (uwazajac aby sie nie wysuszyly) piekarniku okolo 20 minut. Sardynki oregano sa doskonala przekaska do ouza. Smacznego !
- 1kg sardynek lub innych malych rybek naszego wyboru
- oliwa
- 3 piorka czosnku pokrojone w plasterki
- sok z 1-2 cytryn
- oregano, rozmaryn
- sol, pieprz
Oczyszczamy dokladnie rybki i ukladamy na blaszce.
W miseczce laczymy oliwe z czosnkiem, sokiem cytrynowym, oregano, rozmarynem, sola i pieprzem, mieszamy dokladnie i polewamy rybki. Pieczemy w srednio goracym (uwazajac aby sie nie wysuszyly) piekarniku okolo 20 minut. Sardynki oregano sa doskonala przekaska do ouza. Smacznego !
Och, to musi być pyszne. Przepadam za takimi przekąskami! :)
OdpowiedzUsuń