poniedziałek, 31 października 2011

KROKIECIKI RYBNE

Zazwyczaj w ten sposob traktuje wszystkie ryby, ktore z roznych powodow nie ciesza  sie wielkim uznaniem mojej rodzinki, jest to swietny sposob na "uszlachetnienie" naszego dania a na moim stole kroluje jako prawdziwy przysmak :) Zapraszam.

  • 600g surowego miesa z ryby
  • 4 ziemniaki srednie ugotowane w mundurkach
  • 1 cebula pokrojona w kosteczke
  • zielona pietruszka drobno posiekana
  • 1 jajko
  • 3 lyzki oliwy
  • oliwa do smazenia
  • maka (ile "wyjdzie")
  • sol, pieprz
Miesko ryby kroimy na drobne kawaleczki, ugotowane ziemniaki w mundurkach obieramy - rozgniatamy widelcem i laczymy w jednolita mase dodajac cebulke (jesli lubimy podduszona, ostudzona), zielona pietruszke, jajko, 3 lyzki oliwy, sol i pieprz do smaku. Nastepnie panierujemy w mace i smazymy na rumiany kolor. Smacznego !

1 komentarz:

  1. Wspaniałe krokieciki. Takiech jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń