czwartek, 26 stycznia 2012

PITTA Z FILETEM INDYKA I JARZYNAMI

Wspanialy pomysl mojej corki na kolacje w greckim stylu, musze przyznac bardzo smaczny. Potrzebne nam beda placki pitty (przepis na ciasto w dziale pitty), ktore mozemy upiec - okragle wielkosci talerza lub zakupic gotowe placki greckie na souwlaki czy arabskie. Ilosci skladnikow kazdy moze uzyc wg. wlasnego gustu, jak rowniez rodzaj produktow jest dowolny.

  • filet pieczonej piersi indyczej (pokrojony)
  • ser zolty (pokrojony w plastry)
  • frytki
  • pomidor (pokrojony w plasty)
  • kapusta biala, czerwona (pokrojona drobno)
  • papryka roznokolorowa (drobno posiekana)
  • rokula
  • marchewka (starta na tarce o duzych oczkach)
  • majonez lub dowolny sos
  • oregano
  • sol, pieprz
Nadziewamy ciepla pitte farszem. Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz