Niby ZWYKLA tarta ale o niezwyklym smaku, bardzo smaczna :) wybrana przez nas konfitura to prawdziwe wspomnienie lata :), moja o smaku wisniowym, sprobujcie - zapraszam.
FILIZANKA = 0,23l Blaszka = 26, 28 cm
Jakie książki kucharskie interesują człowieka, którego celem nie jest kolekcjonowanie, a kupienie czegoś, z czego będzie chętnie korzystał ? Pokażę Wam książki...tutaj
FILIZANKA = 0,23l Blaszka = 26, 28 cm
- 2 filizanki konfitury naszego wyboru
- 450g maki
- 225g masla o temperaturze pokojowej
- 125g cukru
- 2 jajka (temp. pokoju, lekko ubite)
- 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 1 wanilia
- 2 lyzki koniaku
- szczypta soli
Jakie książki kucharskie interesują człowieka, którego celem nie jest kolekcjonowanie, a kupienie czegoś, z czego będzie chętnie korzystał ? Pokażę Wam książki...tutaj
Tarty wychodzą mi bardzo dobrze, ale to jedna z niewielu delicji, które lubię robić i zawsze mi wychodzą. Ogólnie nie lubię gotować, natomiast mój mąż uwielbia przebywać w kuchni :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam przetwory wiśniowe i to mnie tu przywiodło:)
Buziaki:)
A tak w ogóle zapraszam do mojego bloga:)
OdpowiedzUsuń