Dzisiaj przerwa w greckiej kuchni :) Przepis Justyna Depo - doslownie sciagniety z grupy dyskusyjnej ZDROWO PODJESC ! :), na ktora Was wszystkich zapraszam :) - bardzo, bardzo smaczna zupa zimowa ! Zapraszam.
ilosci dowolne :)
fasola Jasiek, fasola biala (srednia), fasola czerwona
ciecierzyca
soczewica
marchewka pokrojona
cebula drobno pokrojona
kielbasa - ulubiona :)
oliwa
wywar
liscie selera zielonego drobno posiekane
2 listki laurowe
ziele angielskie
tymianek - sporo :)
oregano - tez sporo :)
sol, pieprz
Fasole namoczone w wodzie (osobno) gotujemy rozpoczynajac od najwiekszej - Jasiek, po pol godzinie dodajemy nastepne rodzaje fasoli i rowniez namoczona ciecierzyce, gotujemy. W miedzy czasie zagotowujemy soczewice przez 2-3 minuty, odcedzamy. Dusimy kielbase, marchewke i cebule na oliwie, laczymy z goracym wywarem a nastepnie z gotujacymi sie nasionami strakowymi i odstawiona wczesniej soczewica, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, tymianek, sol i pieprz, gotujemy jeszcze okolo 15 minut do czasu az nasze "fasole" odpowiednio zmiekna. Odstawiamy, zupe podajemy poproszona oregano i posiekanymi liscmi selera z kromka swiezego chleba i plastrem fety - jest poprostu boska ! :) Smacznego !
Jakie książki kucharskie interesują człowieka, którego celem nie jest kolekcjonowanie, a kupienie czegoś, z czego będzie chętnie korzystał ? Pokażę Wam książki...tutaj
ilosci dowolne :)
fasola Jasiek, fasola biala (srednia), fasola czerwona
ciecierzyca
soczewica
marchewka pokrojona
cebula drobno pokrojona
kielbasa - ulubiona :)
oliwa
wywar
liscie selera zielonego drobno posiekane
2 listki laurowe
ziele angielskie
tymianek - sporo :)
oregano - tez sporo :)
sol, pieprz
Fasole namoczone w wodzie (osobno) gotujemy rozpoczynajac od najwiekszej - Jasiek, po pol godzinie dodajemy nastepne rodzaje fasoli i rowniez namoczona ciecierzyce, gotujemy. W miedzy czasie zagotowujemy soczewice przez 2-3 minuty, odcedzamy. Dusimy kielbase, marchewke i cebule na oliwie, laczymy z goracym wywarem a nastepnie z gotujacymi sie nasionami strakowymi i odstawiona wczesniej soczewica, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, tymianek, sol i pieprz, gotujemy jeszcze okolo 15 minut do czasu az nasze "fasole" odpowiednio zmiekna. Odstawiamy, zupe podajemy poproszona oregano i posiekanymi liscmi selera z kromka swiezego chleba i plastrem fety - jest poprostu boska ! :) Smacznego !
Jakie książki kucharskie interesują człowieka, którego celem nie jest kolekcjonowanie, a kupienie czegoś, z czego będzie chętnie korzystał ? Pokażę Wam książki...tutaj
Zapisuję! Brzmi bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPrawsziwie przepyszna, smacznego ! :)
OdpowiedzUsuńzupka idealna do przyrządzenia na ognisku :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.meble-ogrodowe-sklep.pl/kociolki-wegierskie-c-43_52.html