Przepyszna sezonowa salatka bardzo latwa w przygotowaniu o pieknym nieprzecietnym smaku. Zapraszam.
Kroimy cieniutko salatke i ogorka (ogorki wybieramy mlodziutkie z delikatna skorka aby pokroic je w calosci). Kawalki brzoskwin i melona zawiniete w plasterki ukladamy na salatce. Polewamy przygotowanym sosem. Smacznego !
- brzoskwinie (pokrojone w szostki)
- melon (pokrojony w kawalki w mniej wiecej tej samej wielkosci jak brzoskwinie)
- prosuto (pol plasterka na jedna czastke brzoskwini czy melona)
- zielona salatka (naszego wyboru)
- ogorek (dowolnej ilosci)
- 3 lyzki oliwy
- 1 lyzka soku z pomaranczy
- 1 lyzka balsamico lub pol lyzki octu winnego
- sol i pieprz
Kroimy cieniutko salatke i ogorka (ogorki wybieramy mlodziutkie z delikatna skorka aby pokroic je w calosci). Kawalki brzoskwin i melona zawiniete w plasterki ukladamy na salatce. Polewamy przygotowanym sosem. Smacznego !
niebanalnie jest, gdy owoce łączy się z mięsem.
OdpowiedzUsuń