SALATKA
Nowy smak dla nas, bardzo dobra salatka, ktora zadomowila sie juz na stale na moim stole. Zapraszam.
- biala kapusta (drobniutko poszatkowana)
 - czerwona kapusta (moj dodatek, drobniutko poszatkowana)
 - rucola
 - grzybki (np.pieczarki)
 - burak (ugotowany)
 - zielona cebulka (pokrojona)
 - oliva
 - ocet winny
 - ziarenka sezamu
 - sproszkowana asafetyda (wzamian mozemy uzyc sproszkowany czosnek lub cebule)
 - sol, pieprz
 
Grzyby dusimy delikatnie z dodatkiem sproszkowanej asafetydy, odstawiamy do ostygniecia. Przygotowujemy w miedzyczasie pozostale jarzyny, podajemy ulozone jedne na drugim w kolejnosci wg. przepisu, polewamy oliva zmieszana z octem, posypujemy ziarnami sezamu, przyprawiamy. Kali oreksi !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz