Blyskawiczna i bardzo smaczna salatka, jedna z moich ulubionych, latwa w przygotowaniu o efektownym wygladzie. Zapraszam !
- 200-300g rucola
- 7-8 pomidorkow koktejlowych
- 7-8 pieczarek
- nasiona sosny lub slonecznika
- tymianek
sos
- oliva
- 2 lyzeczki miodu
- 2 lyzeczki musztardy
- 5-6 lyzek soku z pomaranczy
- 1-2 lyzki balsamico (lub ocet winny)
Miksujemy w blenderze wszystki skladniki na sos.
Myjemy dokladnie listki roculi i ukladamy na talerzu, pomidorki przekrojone na polowki, pokrojone pieczarki pieczone na grillu lub tosterze, polewamy sosem, proszymy ziarnami nasion i szczypta tymianku. Kali oreksi!
rukolę mogę jeść nawet z pieczarkami :))
OdpowiedzUsuńpysznie zdrowo :-)
OdpowiedzUsuń