poniedziałek, 30 maja 2011

WATROBKA W SZALWII

Takie sobie bardzo stare jak swiat i znane danie - wydawaloby sie - nic specjalnego, a jednak! dodajac tylko szalwii uzyskamy watrobke o niespotykanym i nowym smaku ! Zapraszam !

  • 1/2 kg watrobki cielecej
  • 100g masla
  • 1/2 filizanki maki  (filizanka - 0,23l)
  • 2 lyzki swiezej szalwii
  • sol, pieprz
Rozgrzewamy maslo z szalwia na patelni, panierujemy watrobke uprzednio pokrojona w kawalki mniej wiecej szerokosci 5 cm, smazymy miesko okolo 10 minut z kazdej strony. Przyprawiamy juz na talerzu, podajemy z ryzem lub ziemniakami - wg naszego gustu. Smacznego !

1 komentarz:

  1. Wątróbkę kocham najbardziej na świecie, a szałwia na balkonie coraz większa. To się musi skończyć w ten sposób :)

    OdpowiedzUsuń