Prosto ze swiatecznego stolu :) Zapraszam.
filizanka = 0,23l 
ciasto:
Przygotowujemy syrop : zagotowujemy na 5 minut miod z cukrem, woda, skorka cytryny, laseczka cynamonu. Po wystygnieciu ciasteczek i syropu zanurzamy jedno - jedno w syropie, ukladamy na talerzu, proszymy zmielonymi orzechami, cynamonem i prazonym sezamem. Kali oreksi !
Jakie książki kucharskie interesują człowieka, którego celem nie jest kolekcjonowanie, a kupienie czegoś, z czego będzie chętnie korzystał ? Pokażę Wam książki...tutaj
ciasto:
- 3-4 filizanki maki
 - 1/2 filizanki cukru
 - 1 filizanka soku z pomaranczy
 - skorka starata z jednej pomaranczy
 - 1/2 filizanki oliwy
 - proszek do pieczenia (porcja - standartowe opakowanie)
 - 6 jajek
 - grubo zmielone orzechy
 - cynamon
 - sezam
 
- 1 filizanka miodu
 - 2 filizanki cukru
 - 2 filizanki wody
 - skorka z jednej cytryny
 - laseczka cynamonu
 
- oliwa do smazenia
 
Przygotowujemy syrop : zagotowujemy na 5 minut miod z cukrem, woda, skorka cytryny, laseczka cynamonu. Po wystygnieciu ciasteczek i syropu zanurzamy jedno - jedno w syropie, ukladamy na talerzu, proszymy zmielonymi orzechami, cynamonem i prazonym sezamem. Kali oreksi !
Jakie książki kucharskie interesują człowieka, którego celem nie jest kolekcjonowanie, a kupienie czegoś, z czego będzie chętnie korzystał ? Pokażę Wam książki...tutaj

Przepis nie jest drogi.Napewno zrobie ,tak smakowicie wygladaja :)
OdpowiedzUsuńWitam :)Znam kuchnie grecką i praktykuje z różnym skutkiem,ale teraz skoro znalazłam ten blog będe się wspierała pani przepisami ;)
OdpowiedzUsuńΧρονια πολλα!
Dziekuje :)
OdpowiedzUsuń