wtorek, 28 czerwca 2011

CIASTECZKA MIGDALOWE

Moje ulubione przepyszne ciasteczka ! Zapraszam !

  • 200g zmielonych migdalow
  • 200g cukru
  • bialka z 3 jaj
  • troszke cukru waniliowego
  • 10 migdalow w polowkach
Mieszamy zmielone migdaly z cukrem i cukrem pudrem, ubijamy bialka na sztywna piane i laczymy je powoli caly czas mieszajac. Powstala masa powinna wyjsc dosc gesta i sztywna. Nakladamy lyzka mase na blaszke wczesniej wyscielona papierem do pieczenia - wychodzi mniej wiecej 20 ciasteczek. Dekorujemy kazde ciastko polowka migdala (ja lubie wiecej) i wkladamy do ogrzanego piekarnika (180C). Pieczemy do uzyskania rumianego koloru. Smacznego !

1 komentarz:

  1. Świetny przepis. Chyba pierwszy, który spotkałam na ciasteczka bez ani jednego żółtka. Ekstra ! :D

    OdpowiedzUsuń